[ Previous ]   [ List ]   [ Next ]  
Dive Nr:1811
Date:Thursday 09-05-2024
Time In:13:59
Duration:111:00 (mm:ss)
Interval:
Site:Grote Wielen Show dives in this country   Show dives map
Location:Strand Show location on Google Earth
Buddies:
Weather:Zonnig
Water type:Fresh
Diving in:Lake
Boat:
Depth Max.:12.1 Meter
Depth Avg.:6.3 Meter
Visibility:0.5 - 3 Meter
Weight:7 Kg
Rating:          
Temperature Air:20 Celsius
Temperature Surface:18 Celsius
Temperature Bottom:12 Celsius
SAC:1.41 Liter/min
Rebreather:Completely Closed Rebreather
Low setpoint: 0.70
High setpoint: 1.00
VO2: 1.62 (liter/min)
Scrubber used for: 6:13 (h:mm)
Gas Used:3 liter staal (Oxygen) 70 - 10 Bar : 180 Liter
3 liter staal (Air) 170 - 145 Bar : 75 Liter
Remarks:Hemelvaartsdag, en nog lekker weer ook nog. Tijd om mijn scrubber op te gaan maken en de petrel te testen, ik dacht dat de kabel stuk was omdat cel 2 in fail bleef hangen, na tip van John Routley om de boel 5 minuten te weken in azijn kwam er weer netjes signaal op.

Maar vandaag bij opstarten was er eerst 0 millikvolt en wat later 9. Maar hij hoort rond de 40 mV te komen, dus alsnog fail. Jammer de bammer. Tempstick is het issue van de scrubber warnings van de laatste 2 duiken, sensor 8 is stuk, uit de logs haalde AP dat die eerst veel te lage temperatuur uitlas en daarna veel te hoog.

Ik vond het wel heel toevallig dat het precies gebeurt na een service rondje, maar volgens AP was hij nog ok in de fabriek, een nieuwe hakt er alleen wel in, kost gelijk 500,-

Maar die warning is ook bloed irritant, want je hele scrubber indicatie is ook meteen weg. Die kwam na een kwartier ofzo wel weer te vooschijn, maar als alles het gewoon doet is toch prettiger.

Het zicht liet een boel te wensen over,tussen 2 en 5 meter was het echt slecht, tussen de 9 en 6 ok genoeg om te scooteren.

Meteen in het begin vond ik een grote karper, maar ik was te laat met het erbij pakken van de gopro, toen had ik te veel stof gemaakt en was hij weg. Verder redelijk saai, veel zand en blubber en nauwelijks vis. Pas in het verre eind een flinke snoekbaars die zon opgerold net als nest had gekozen. En op de terugweg nog een gewone baars.

Een SUP peddel gevonden en lekker laten liggen, en een verloren parasol rechtop gezet, daar zaten best veel zoetwatersponzen op.

Na een uur of anderhalf werd het zicht ineens heel slecht, toen zat ik recht tegenover het strand, daar wordt nu ook iets bijgebouwd.

Scootertrigger blijft nog steeds hangen, ook niet heel handig, ik had gehoopt dat de service beurt een paar maanden terug dat voorlopig had opgelost.

Batterij startte op 70% maar was terug in de garage nog maar 10%, dat vond ik wel weinig, dacht dat hij wel veel langer mee zou kunnen.

Met dunne onderpak is 7 kg net iets te veel lijkt het.

Gear:2 liter droogpakfles + automaat, 7 liter carbon, Apeks DS4 + XTX40 geel, backmounted lungs, backplate PLTD 3mm staal, cuda 650 scooter, Droogpak Santi Espace, Gopro hero 12, Jetfins, Kap K01, Kubi droge handschoenen, Light for me lampen, metalsub XRE500, polskompas, Shearwater Petrel 2, Shearwater Tern TX

16 items; 9,217.50 total cost; 62.90 Kg weight

Dive types:dagduik, Rebreather duik, Solo
Marine Life:Baars, Gevlekte rivierkreeft, Karper, Snoekbaars
Graphs:


Max ascent rate: 64.8 Meter/min
Max descent rate: 13.8 Meter/min
Photos:
Video:
Map:

[ Previous ]   [ List ]   [ Next ]