[ Previous ]   [ List ]   [ Next ]  
Dive Nr:1804
Date:Friday 26-04-2024
Time In:10:06
Duration:61:00 (mm:ss)
Interval:
Site:Phu Quoc Show dives in this country   Show dives map
Location:U-turn outside
Buddies:Patrick de Bruin
Weather:Zonnig
Water type:Fresh
Diving in:Lake
Boat:
Depth Max.:12.8 Meter
Depth Avg.:7.7 Meter
Visibility:4 - 4 Meter
Weight:5 Kg
Rating:          
Temperature Air:35 Celsius
Temperature Surface:32 Celsius
Temperature Bottom:32 Celsius
SAC:16.3 Liter/min
Gas Used:11 Liter Aluminium (Air) 220 - 60 Bar : 1760 Liter
Remarks:Op onze reis van 2 weken door Vietnam moet er natuurlijk ook gedoken worden, ik had geen idee wat ik kon verwachten onder water in deze regio, maar dat is me zeker niet tegen gevallen. Bij Vietnam Active 2 duiken geboekt voor $90. Voor Vietnamese begrippen een flink bedrag, maar hier werken ook een aantal buitenlanders. Onze gids was Sean uit Amerika. Ik kreeg Patrick, ook uit Amerika toegewezen en samen met een vrouw uit Ierland en eentje uit zuid korea op pad.

Het zicht liet te wensen over, veel zwevend klein spul waardoor 4 meter wel de max was die je kon kijken. Beetje opletten dus om de groep niet kwijt te raken, want Sean was van de harde padi richtijnen, buddycheck aan boord en als je elkaar kwijt was omhoog na minuut zoeken.

Het water is hier ongelooflijk warm, bij ons hotel gaf mijn horloge 34 graden aan, de bovenste meter bij het strand, maar hier bij een klein eilandje in het zuiden bij Phu Quoc was het gewoon ook 32 aan de oppervlakte.

Het voornamelijk harde koraal hier kan dat blijkbaar goed hebben, want het zag er allemaal mooi uit. Scholen kleine visjes boven diverse koraalbonken, zelfs een naaktslak weten te vinden, een van de pyjama versies zwart, wit en blauw gestreept met gele knobbels.

Alleen vergeten om de gopro op rw te zetten,, dus de fotos zijn allemaal jpg geworden, dat corrigeert iets minder soepel voor blauwzweem.

Leukde duik, op het einde was mijn 5 kg lood aan de krappe kant, hele duik met leeg vest gedaan en dan is een driekwart lege alu tank een soort ballon op je rug.

Gear:3 mm shorty, binnen vinnen, Gopro hero 12

3 items; 50.00 total cost; 7.50 Kg weight

Dive types:bootduik, Fotografie
Marine Life:
Graphs:
Max ascent rate: 72 Meter/min
Max descent rate: 12.6 Meter/min
Photos:
Video:

[ Previous ]   [ List ]   [ Next ]