[ Previous ]   [ List ]   [ Next ]  
Dive Nr:1598
Date:Sunday 20-12-2020
Time In:12:08
Duration:103:00 (mm:ss)
Interval:
Site:Maarsseveen Show dives in this country   Show dives map
Location:Grasstrandje Show location on Google Earth
Buddies:
Weather:bewolkt
Water type:Fresh
Diving in:Sea
Boat:
Depth Max.:26.7 Meter
Depth Avg.:12.6 Meter
Visibility:1 - 1.5 Meter
Weight:10 Kg
Rating:          
Temperature Air:12 Celsius
Temperature Surface:8 Celsius
Temperature Bottom:7 Celsius
SAC:1.16 Liter/min
Rebreather:Completely Closed Rebreather
Low setpoint: 0.70
High setpoint: 1.30
VO2: 1.46 (liter/min)
Fresh Scrubber
Scrubber used for: 1:43 (h:mm)
Gas Used:3 liter staal (Oxygen) 180 - 130 Bar : 150 Liter
3 liter staal (Air) 160 - 120 Bar : 120 Liter
Remarks:Het zat met toch dwars dat ik mijn xre800 lamp kwijt was geraakt in Maarsseveen, en ik had een redelijk goed idee waar dat gebeurd moest zijn, of bij de boomtak op 5 meter aan de rand van het duikgebied, daar had ik mijn pocket open gedaan om een visloodje er in te stoppen, of toen ik ondersteboven in die buis hing.

Nu dus een poging wagen om hem terug te vinden. Ondanks de strenge 2e lockdown was het best druk. Veel wandelaars, dus ook veel bekijks.

Het zicht was helaas niet zo goed als de vorige keer. 1 tot anderhalve meter, maar dan wel consistent op alle dieptes, vorige keer was het onder de 14 meter geen hand voor ogen, nu kon je daar ook 1 meter zien. Via de banden weer tot 20 meter platform, daar nog de lijn gevolgd en weer terug, en toen in het ondiepe gedeelte van het duikgebied verder. Bij een van de autowrakken hing een grote snoek en wat later kwam ik er nog een tegen. Ook marmergrondel gezien, baars, kreeftjes en pos.

De buis terug gevonden en succes! daar lag mijn lampje gewoon te wachten op het eind van dat ding. Wat fijn om weer terug te vinden. Dat is dan weer het voordeel van zon onderwater spookstad waar niemand meer komt.

Daarna het onderwaterhuis opgezocht, stage weer op het platform gelegd en nu op de rand binnenin gezeten. Wat is dt toch eeuwig zonde dat die buiten gebruik is. Geen idee of dat gebied nu officieel van dat outdoor vergader gebeuren is, maar veel duikers hebben er denk ik best wel wat euros voor over om zoiets te mogen bezoeken.

Daarna nog beetje verder gepeddeld, werd wel frisser op mijn borst, ondanks de verwarming. Weer lek.... klotezooi. 2x OC gedoken, lekker drook, nu weer ccr en nat.

Op de terugweg nog even de diepte in gegaan, kwam zomaar een touw tegen op 23 meter. effe ingehaald, hing een plastic container vol leven aan, die duidelijk niet aan de oppervlakte ligt. Hoe groot is de kans dat je daar dan weer tegenaan zwemt...?

Verse scrubber, wat olie weer in de petrel 2 connector gedaan, die gaf netjes op alle 3 de cellen dezelfde waarden als de vision. In diepe wel even cel warning, cel 1 leek te laag. Nieuwe zou al onderweg moeten zijn uit engeland.

Diluent lucht ging van 160 naar 120 bar in 3 liter fles. i470 had ik niet in de gaten gehouden, die vond blijkbaar dat ik in deco zat en was over de zeik aan de kant, 24 uur gauge mode voor straf nu.

Gear:2 liter droogpakfles + automaat, 7 liter carbon, Apeks DS4 + ATX40, Aqualung i470TC, backmounted lungs, backplate DTD 6mm RVS, Buddy Inspiration, Custom divers reel 40m, Droogpak Santi E-lite, Finnsub 3000 lamp, Halcyon boei, Jetfins, Kap K01, Kubi droge handschoenen, metalsub XRE500, metalsub XRE800, polskompas, Santi 24Ah batterij, Santi heated BZ400, Santi heated gloves, Shearwater Petrel 2

21 items; 14,605.50 total cost; 82.74 Kg weight

Dive types:dagduik, Rebreather duik, Solo
Marine Life:Baars, Gevlekte rivierkreeft, Marmergrondel, Pos, Snoek, Zoetwater mossel, Zoetwater spons
Graphs:
Max ascent rate: 151.8 Meter/min
Max descent rate: 9 Meter/min
Photos:
Map:

[ Previous ]   [ List ]   [ Next ]