[ Previous ]   [ List ]   [ Next ]  
Dive Nr:1593
Date:Sunday 29-11-2020
Time In:13:26
Duration:126:00 (mm:ss)
Interval:21:15
Site:Maarsseveen Show dives in this country   Show dives map
Location:Grasstrandje Show location on Google Earth
Buddies:
Weather:onbewolkt
Water type:Fresh
Diving in:Lake
Boat:
Depth Max.:21.6 Meter
Depth Avg.:11.1 Meter
Visibility:0 - 5 Meter
Weight:10 Kg
Rating:          
Temperature Air:4 Celsius
Temperature Surface:10 Celsius
Temperature Bottom:8 Celsius
SAC:1.02 Liter/min
Rebreather:Completely Closed Rebreather
Low setpoint: 0.70
High setpoint: 1.30
VO2: 1.19 (liter/min)
Fresh Scrubber
Scrubber used for: 2:06 (h:mm)
Gas Used:3 liter staal (Oxygen) 175 - 125 Bar : 150 Liter
3 liter staal (Air) 130 - 90 Bar : 120 Liter
Remarks:Al heel wat jaren niet meer in Maarsseveen gelegen, vandaag weer eens er in springen. Het duikgebied is al lang geleden in de steek gelaten, zo enorm zonde.

Op het bordje bij het fietspad las ik dat onderwatersport verboden is, tenzij je een ontheffing hebt. DIe heb ik mezelf dan maar ter plekke verleend.

Bij het grasstrandje kun je er makkelijk in, aan de zijkant liggen nog steeds wat grote stenen die als trappetje dienen.

Zicht was meteen goed, tot 14 meter diepte was het een meter of 5. daar zit de spronglaag en dan is het ook meteen 0 meter. Bandenspoor gevolgd, wat is daar ongelooflijk veel werk in gestoken. 10 meter platform gevonden en op de tast naar het 20 meter platform. Daar nog een lijn gevolgd, maar die eindigde in een paaltje, dus op de tast weer terug.

Het pronkstuk is toch wel het onderwaterhuis, wat een gigantisch ding. Stage en reel even op het platform er voor gelegd en toen op het trappethe gaan staan. Het huis is nog half vol met lucht, de tafel staat net boven water.

Zo zonde dat dit allemaal achtergelaten is. Naast dat onderwatehrhuis staat een cabine van een hijskraan, daar hing een snoek van 1 meter naast.

Verderop nog 2 van die grote snoeken gevonden en een flinke paling.

Door de buis heen gewzommen, daar draaide ik ondersteboven, van binnen alleen zo glad dat je je niet af kunt zetten. Ik denk dat ik op die plek mijn xre800 lamp verloren ben uit droogpak pocket, die was namelijk weg toen ik thuis mijn pak ging ophangen.

Voor dat bandenspoor hebben ze tienduizenden banden het water in gesleept zo te zien, paar grote stapels ook hoe dichter je bij het oude duikcentrum komt.

Er staat ook nog een kasteeltje onder water, allerlei hutten bootwrakjes, een lelijke eend, bestelbus en nog veel meer.

Paar posjes en kreeftjes. 1 kreeftje zat vast in een vislijn, die kon ik een heel eind los snijden, maar niet alles van zijn pootjes af krijgen.

Wel jammer van mijn lamp, maar verder echt leuke duik weer. Het zwemmen en duiken 20 jaar geleden daar kwam weer helemaal terug.

Strakblauwe hemel toen ik boven kwam, en paar zwemmers die klaar waren en een duiker wel mooie verrassing vonden.

Gear:2 liter droogpakfles + automaat, Aqualung i470TC, backmounted lungs, backplate PLTD 3mm staal, Buddy Inspiration, Custom divers reel 40m, Droogpak Santi E-lite, Finnsub 3000 lamp, Halcyon boei, Jetfins, Kap K01, Kubi droge handschoenen, metalsub XRE800, polskompas, Santi 24Ah batterij, Santi heated BZ400, Santi heated gloves, Shearwater Petrel 2

18 items; 14,047.50 total cost; 69.45 Kg weight

Dive types: , Rebreather duik, Solo
Marine Life:Paling, Pos, Snoek, Zoetwater mossel
Graphs:


Max ascent rate: 120 Meter/min
Max descent rate: 10.2 Meter/min
Photos:
Map:

[ Previous ]   [ List ]   [ Next ]