[ Previous ]   [ List ]   [ Next ]  
Dive Nr:1516
Date:Friday 25-10-2019
Time In:19:17
Duration:46:00 (mm:ss)
Interval:2:12
Site:Vaavu Atol Show dives in this country   Show dives map
Location:Alimatha Circus
Buddies:Florian Schroeder
Weather:bewolkt
Water type:Salt
Diving in:Sea
Boat:Emperor Explorer
Depth Max.:14.0 Meter
Depth Avg.:9.6 Meter
Visibility:15.0 - 15.0 Meter
Weight:5 Kg
Rating:          
Temperature Air:30 Celsius
Temperature Surface:29 Celsius
Temperature Bottom:29 Celsius
SAC:16.96 Liter/min
Gas Used:80 cft alu (Nitrox 31%) 210 - 75 Bar : 1529 Liter
Remarks:Ik dacht dat de vorige duik gekkenuis was met al die haaien, deze duik was dan 10 tot macht gekkenhuis. In de briefing vertelde Gabriel al dat er veel duikers op af komen om hier de nachtduik te doen. Die verkloten het meestal door veel te veel licht mee te brengen. Zijn aanpak is anders, in de lichten van de jetty bij elkaar komen, en iedereen lampen uit. Als je ogen dan eenmaal aan het donker gewend zijn zie je veel meer haaien. Dat verhaal klopte 100%, toen we afdaalden zagen we een grote verlichte cirkel van duikers, in het midden lagen een stuk of 5 grote verpleegsterhaaien en een grote rog. Tussendoor zwommen ook nog allemaal duikers, met name de fotografen, en sommige duikers aan de rand denken dat een haai een huisdier is dat geaaid moet worden. Blijkbaar zijn die verpleegsterhaaien superrelaxed, want er werd niemand afgestraft.

Wij bleven eerst op afstand, in het donker zag je om ons heen en boven ons nog meer haaien, maar ik dacht de actie te gaan missen, dus toch maar tussen die groep gemengd. De rest van onze eigen groep volgde even later ook, maar waren daarna verdwenen. Dankzij de flitslampjes van de zweden vonden florian en ik ze wat later weer terug, inderdaad onder het licht van de jetty, op 6 meter. En daar begon het feest, er kwamen steeds meer haaien bij, die tussen en over on heen zwommen. Te veel om te tellen, maar zeker meer dan 100. Echt bizar om mee te maken. De meesten van onze groep zaten op hun knietjes in het zand, maar dat is ruk als je wilt fotograferen, ik dus zwevend. Kwam gids Ali nog even moeilijk over doen, we waren gewaarschuwd laag te blijven want bij die pier blijven boten komen en gaag. Maar goed, 6 meter diep of 4 meter diep maakt weinig uit.

Toen wat naar achteren afgezakt en daar eigenlijk het beste schouwspel gehad. Steeds twijfelen tussen de silhouetten boven me er op zetten met ISO 20000 en f4, of toch flitsers aan en proberen met normale instellingen een langsvliegende haai er op te zetten. Ik had zon klassiek beeld in mijn hoofd van haaienkop met pikzwarte achtergrond. Die fotos maken ze waarschijnlijk overdag, want voor de autofocus is dat bijna niet te doen. Met pilotlampje van de flitser helpt het nog wel iets. Terug naar boven was ook een feest, Ali probeerde iedereen bij zich te verzamelen, maar ging met zijn lange freedive vinnen knettersnel door het water aan de oppervlakte. Na wat heen en weer gepiel van onze dhoni en een vertrekkende was iedereen uiteindelijk toch veilig aan boord. Gelukkig niet met 2 man die opstijging hoeven doen en hopen dat de juiste dhoni je opmerkt als je richting de open zee drijft.

Duik om nooit te vergeten!

Gear:3 mm pak, Apeks DS4 + XTX40, backplate 3mm staal, Halcyon boei, Ikelite DS125 flitser, Ikelite DS160 flitser (1e set), Light for me lampen, metalsub XRE800, Mk25 + S600, Nikon 16-35mm zoom, Nikon D850 + nauticam, schoenen, Shearwater Petrel 2, sokken, Suunto D6, Tecline donut 15 wing

16 items; 9,840.00 total cost; 34.38 Kg weight

Dive types:bootduik, Fotoduik, Nachtduik
Marine Life:Rog, Verpleegsterhaai
Graphs:


Max ascent rate: 6.09 Meter/min
Max descent rate: 9.84 Meter/min
Photos:
silhouette van verpleegsterhaai verpleegsterhaai silhouette van verpleegsterhaai
silhouette van verpleegsterhaai groep verpleegsterhaaien bij een nachtduik silhouette van verpleegsterhaai
silhouette van verpleegsterhaaien silhouette van verpleegsterhaaien verpleegsterhaaien
Video:
Map:

[ Previous ]   [ List ]   [ Next ]