[ Previous ]   [ List ]   [ Next ]  
Dive Nr:1474
Date:Tuesday 18-06-2019
Time In:19:21
Duration:27:00 (mm:ss)
Interval:76:18
Site:Meerse Plas Show dives in this country   Show dives map
Location:Aanlegsteigers Show location on Google Earth
Buddies:
Weather:Zonnig
Water type:Fresh
Diving in:Lake
Boat:
Depth Max.:5.3 Meter
Depth Avg.:3.7 Meter
Visibility:0.5 - 0.5 Meter
Weight:1 Kg
Rating:          
Temperature Air:28 Celsius
Temperature Surface:16 Celsius
Temperature Bottom:16 Celsius
SAC:3.65 Liter/min
Rebreather:Completely Closed Rebreather
Low setpoint: 0.70
VO2: 3.33 (liter/min)
Scrubber used for: 3:37 (h:mm)
Gas Used:3 liter staal (Trimix 21/6) 95 - 80 Bar : 45 Liter
3 liter staal (Oxygen) 60 - 30 Bar : 90 Liter
Remarks:Bijna dood, domme sukkel!

Voirge week waren een nieuwe flowstop, O2 1e trap en zuurstofcel binnen gekomen, allemaal geinstalleerd en toen de de cel getest.Daarna de hele inspo in elkaar laten staan in de garage. Vandaag van plan de boel in het water te testen, scooter mee, naar de overkant en dan langs het strand terug.

Er zaten geen vissers dus zou moeten kunnen. Na 5 meter scooteren voelde mijn linkervoet anders dan normaal, bleek mijn vin kwijt te zijn, Snel terug gevonden en opnieuw gestart. Zicht was superslecht, ik zag de neus van de scooter nauwelijks. Batterij daarvan zat nog op 30% en hij trok me op 4 meter volto naar de overkant. Na een paar minuten voelde het toch niet goed allemaal, ademen ging zwaar. Handset gecheckt, tempstick gaf scrubberfront goed aan. pO2 stond netjes op 07 bar. Ik dacht dat de tegenlongen een beetje in elkaar geduwd werden door de snelheid van de scooter en dat het slechte zicht en moeilijk klarende oren door deh ooikoorts het probleem waren. Binnen 10 minuten was ik aan de overkant, daar boven gaan kijken en even lucht geademd. Toen weer terug, na paar minuten nog steeds geen OK gevoel en zo snel mogelijk terug en het water uit.

Geen knetterharde hoofdpijn, maar wel kortadeig, net alsof ik anderhalf uur gerend heb en iets te fanatiek was geweest.

In de auto zitten bedenken wat het kon zijn, oude scrubbe? Channeling? En uiteindelijk viel het kwartje: O-ring en spacer misschien vergeten?

Thuis in de garage meteen gecheckt en inderdaad, die lagen dus nog gewoon op tafel!

Niet je normale routine volgen is dus potentieel levensgevaarlijk. Ik had ooit een CO2 sensor, maar die gaf me in de helft van de gevallen een onterechte waarschuwing, op al die duiken voelde ik me altijd helemaal in orde, vandaag duidelijk niet. Had die me vandaag gered? Geen idee of ik waarschuwing nummer 16 nog serieus had genomen. Voor mezelf wel een leermoment, dat je aan raar gevoel niet weg moet rationaliseren door alles te checken, maar gewoon op bailout over moet gaan, die had ik tenslotte bij me.

Diluent Tx21/6 ging van 95 naar 80 bar.

Gear:10 liter 300 bar carbon stage, 2 liter droogpakfles + automaat, Apeks DS4 + XTX40 zwart, backmounted lungs, backplate PLTD 3mm staal, Buddy Inspiration, cuda 650 scooter, Droogpak Santi E-lite, Kap K01, Kubi droge handschoenen, metalsub XRE800, OMS slipstream vinnen, Shearwater Petrel 2, Suunto D6, Tecline 290 onderpak

15 items; 15,742.00 total cost; 63.45 Kg weight

Dive types:kantduik, rebreatherduik, Solo
Marine Life:
Graphs:
Max ascent rate: 6.39 Meter/min
Max descent rate: 4.89 Meter/min
Photos:
Map:

[ Previous ]   [ List ]   [ Next ]