[ Previous ]   [ List ]   [ Next ]  
Dive Nr:1451
Date:Saturday 16-03-2019
Time In:14:05
Duration:85:00 (mm:ss)
Interval:
Site:Meerse Plas Show dives in this country   Show dives map
Location:Aanlegsteigers Show location on Google Earth
Buddies:
Weather:bewolkt & harde wind
Water type:Fresh
Diving in:Lake
Boat:
Depth Max.:20.6 Meter
Depth Avg.:9.3 Meter
Visibility:1.0 - 2.0 Meter
Weight:3 Kg
Rating:          
Temperature Air:12 Celsius
Temperature Surface:6 Celsius
Temperature Bottom:6 Celsius
SAC:18.73 Liter/min
Gas Used:Dubbel 12 staal (Air) 190 - 62 Bar : 3072 Liter
Remarks:Allebei mijn pakkenafgelopen dnderdag opgehaald in Veenendaal. De E-lite had onder garantie een nieuwe rits gekregen, de Espace had ik ook meteen laten doen, zodat ik nu 2 pakken heb. De rest van het pak was tenslotte nog goed. Ook meteen Kubi ringen op laten zetten, was even pielen samen met Lex om de Dilos er af te krijgen.

Nu dus eerste testduik, ook de vuurdoop van de Santi batterij voor de pakverwrming. Die doet het uitstekend, erg lekker om ook verwarmde handen te hebben. Rondje langs de wrakjes gemaakt, zicht was op diepte hezelfde als bovenin, er is geen spronglaag. Niet briljnat mar beter dan anders.

2 visloodjes gescoord die vast zaten in een lijn, daarna verder richting het platform en verder naar het diepe wrakje. Die was nu ook te zien, ipv dat je hem op de tast terug moet vinden. In het wrakje achter het platform, op 13 meter, zat een paling, verder nog wat baarsjes gezien op die diepte. IN het ondiepe is het nog doods allemaal.

Het waaide ook knetterhard, maar daar heb je onder water geen last van. Op borst wel beetje nat, de inflator hebben ze niet strak genoeg terug er op gedraaid denk ik. Ik had een heel klein beetje moeite met klaren, klein beetje snot.

De X650 deed het ook weer netjes, die had ik uit elkaar gehaald. De ring die het memberaan borgt heeft een aantal plastic pootjes, 1 ervan is gebroken en daardoor was die ring naar binnen geklapt en blies hij de automaat af. Scubapro antwoordde dat dat onderdeel niet meer te krijgen is, maar die ring zal ook niet zo snel omklappen bij noraal gebruik, dus kunnen we er nog lekker mee verder duiken.

Gear: R380 automaat, X650, &, &, backplate DTD 6mm RVS, Custom divers reel 40m, Droogpak Santi E-lite, droogpak sloffen, Finnsub 3000 lamp, Halcyon boei, Kap K01, Kubi droge handschoenen, metalsub XRE800, MK18 & R380 automaat, MK25 & X650, OMS slipstream vinnen, polskompas, Santi heated BZ400, Santi heated gloves, Shearwater Petrel 2, Suunto D6, Wing DTD 20

22 items; 7,170.50 total cost; 48.80 Kg weight

Dive types:dagduik, kantduik, Solo
Marine Life:Baars, Paling
Graphs:
Max ascent rate: 5.34 Meter/min
Max descent rate: 4.8 Meter/min
Photos:
Boomstronk op de bodem Selfie van Jaap zonnestralen komen door het oude riet
zonnestralen in het riet
Map:

[ Previous ]   [ List ]   [ Next ]