[ Previous ]   [ List ]   [ Next ]  
Dive Nr:1414
Date:Tuesday 02-10-2018
Time In:19:55
Duration:128:00 (mm:ss)
Interval:51:40
Site:Oosterschelde Show dives in this country   Show dives map
Location:Bergsche Diepsluis Show location on Google Earth
Buddies:
Weather:Lichtbewolkt
Water type:Salt
Diving in:Sea
Boat:
Depth Max.:15.0 Meter
Depth Avg.:7.0 Meter
Visibility:2.0 - 2.0 Meter
Weight:3 Kg
Rating:          
Temperature Air:16 Celsius
Temperature Surface:14 Celsius
Temperature Bottom:14 Celsius
SAC:17.90 Liter/min
Gas Used:Dubbel 12 staal (Air) 183 - 15 Bar : 4032 Liter
Remarks:Hele dag binnen zitten werken terwijl het buiten superslect weer was, op het eind van de iddag klaarde het op en snel alles bij elkaar gezocht om de macrolens in zeeland uit te gaan testen.

Bij de bergse diepsluis stond een hele club zich klaar te maken voor een nachtduik, blijkbaar de eerste voor een aantal duikers. Ik lag er gelukkig als eerste in, scheelt weer als je op niemand hoeft te wachten. Was superhoog water, inon flits op de ene arm, light for me lampjeop de andere. Zicht was OK, na wat pielen in het ondiepe, even wennen aan de 45 graden viewfinder met macro, recht vooruit gezwommen en mooi bij het platform beland. In nederland schiet je veel macro recht naar beneden, dat is met die viewfinder niet handig, bij het platform als je recht vooruit kunt fotograferen is het beter. Overal sponzen, zakpijpen en krabbetjes.

De scherpte van deze camera is bizar, net als de details die je kunt zien. Terwijl ik aan het fotograferen was, kwamen er 2 andere duikers, eentje besloot onder me door te zwemmen, had ik niet in de gaten, dus toen ik even wilde zakken landde ik bovenop hem.

Na het platform wat dieper gegaan, voorbij de 12 meter is de bodem wit, daar zal wel iets aan het rotten zijn. Lijkt eerst niks, totdat je klein spul vindt. Een zeenaald bijv. die tegen een zwart wit gevlekte achtergrond bijna kunstzinnig aandoet.

Bergse Diepsluis is behoorlijk modderig, je moet hier meer zoeken naar leuke dingen, die zijn er gelukkig wel genoeg. Ook ribkwallen bijvoorbeeld, eindelijk gelukt om daar op te focussen, maar nog niet echt iets moois van kunnen maken, te veel zweefvuil dat ook oplicht in de flitser. Om het goed te doen moet je meer licht hebben, dus hogere iso, diafragma meer open, maar dat versterkt dan ook de sneeuw onder water. Onderweg ook nog kreeft en steenbolk gezien.

Na 2 uurtjes wel mooi geweest, toen ik de dijk afliep zag ik dat die club al verdwenen was, de laatste 2 reden net weg.

Gear: R380 automaat, X650, &, &, 60 mm macro Nikon, backplate DTD 6mm RVS, Custom divers reel 40m, Droogpak Santi E-lite, droogpak sloffen, Finnsub 3000 lamp, Halcyon boei, Inon Z240 nr1, Jetfins, Kap K01, Kubi droge handschoenen, Light for me lampen, metalsub XRE500, metalsub XRE800, MK18 & R380 automaat, MK25 & X650, Nikon D850 + nauticam, polskompas, Santi BZ400 onderpak, Shearwater Petrel 2, Suunto D6, Wing DTD 20

26 items; 12,496.50 total cost; 56.24 Kg weight

Dive types:Fotoduik, kantduik, Nachtduik, Solo
Marine Life:Europese kreeft, Hooiwagen krab, Japanse Oester, Spons, Steenbolk, Strandkrab, Zakpijp, Zeenaald
Graphs:
Max ascent rate: 4.53 Meter/min
Max descent rate: 4.53 Meter/min
Photos:
zeenaald hooiwagenkrab in het wit zakpijp
zakpijp
Map:

[ Previous ]   [ List ]   [ Next ]