[ Previous ]   [ List ]   [ Next ]  
Dive Nr:1372
Date:Saturday 24-02-2018
Time In:14:20
Duration:61:00 (mm:ss)
Interval:42:54
Site:Groene Heuvels Show dives in this country   Show dives map
Location:Parkeerplaats C Show location on Google Earth
Buddies:
Weather:Zonnig
Water type:Fresh
Diving in:Lake
Boat:
Depth Max.:24.2 Meter
Depth Avg.:12.9 Meter
Visibility:2.0 - 3.0 Meter
Weight:3 Kg
Rating:          
Temperature Air:3 Celsius
Temperature Surface:3 Celsius
Temperature Bottom:3 Celsius
SAC:17.70 Liter/min
Gas Used:Dubbel 12 staal (Air) 175 - 72 Bar : 2472 Liter
Remarks:Mooie zonnige zaterdag, tijd voor test 2: de verwarmde handschoenen. Die had ik ook al 2 jaar liggen tenslotte. De groene heuvels leken me daar uitstekend geschikt voor. Toen ik mijn pak stond aan te trekken was er een hondenclubje bezig op het grasveld naast me. Nou zijn duikers best rare jongens, maar hondenbeztiters kunnen er ook wat van. 10 honden die door elkaar rennen en blaffen en totaal niet luisteren naar wat het bazinnetje gilt. Iets te veel afleiding want toen mijn pak dicht zat bleek mijn duikhorloge aan de binnenkan te zitten. Boel weer open dus om dat te fixen. In het water waren er ook nog 3 met een rescue cursus bezig, eentje zelfs in natpak, de held. Uiteindelijk alles weer goed en te water, ik had nu 3 kg lood meegenomen, dat bleek uiteindelijk nog iets te weinig te zijn. Onder gaan was geen probleem, maar later met een legere fles werd het wat meer worstelen. Dit pak houdt ook meer lucht vast, soms iets te veel in mijn voeten. De lijn gevonden en naar het diepe platform gevolgd, daar even rondgehangen. Ik dacht even dat ik een losse lijn vast zat, maar viel gelukkig mee. Daarna op het gemak langs beide wrakjes gezwommen. Lucht in benen en voeten voel je wel duidelijk, dat is dan weer het nadeel van iets grotere schoenen.

Ik had ook geen extra sokken aan, volgende keer die er onder doen. Batterij paar keer aan en uit gezet, maar merkte weinig verschil. Bleek uiteindelijk aan de kant ook dat ik hem niet had aangesloten aan de binnenkant, lekker handig. Binnenkort dus nog maar een keer testen, maar dan goed.

OP borst wel nat geworden, inflator nog een tikje harder aandraaien, dat was bij het vorige pak ook even de boosdoener.

Gear:20 Ah canister, backplate aluminium, Droogpak Santi E-lite, Finnsub 3000 lamp, Jetfins, Kap K01, Kubi droge handschoenen, metalsub XRE800, MK18 & R380 automaat, MK25 & X650, polskompas, Santi heated BZ400, Santi heated gloves, Shearwater Petrel 2, Suunto D6, Wing DTD 20

16 items; 7,956.50 total cost; 48.66 Kg weight

Dive types:dagduik, kantduik, Solo
Marine Life:
Graphs:
Max ascent rate: 7.05 Meter/min
Max descent rate: 6.45 Meter/min
Photos:
Map:

[ Previous ]   [ List ]   [ Next ]