[ Previous ]   [ List ]   [ Next ]  
Dive Nr:1236
Date:Thursday 05-05-2016
Time In:13:48
Duration:127:00 (mm:ss)
Interval:16:39
Site:Vinkeveen Show dives in this country   Show dives map
Location:Eiland 4 Show location on Google Earth
Buddies:
Weather:Zonnig
Water type:Fresh
Diving in:Lake
Boat:
Depth Max.:50.3 Meter
Depth Avg.:15.7 Meter
Visibility:3 - 6 Meter
Weight:7 Kg
Rating:          
Temperature Air:22 Celsius
Temperature Surface:12 Celsius
Temperature Bottom:6 Celsius
SAC:1.19 Liter/min
Rebreather:Completely Closed Rebreather
Low setpoint: 0.70
High setpoint: 1.30
VO2: 1.65 (liter/min)
Fresh Scrubber
Scrubber used for: 2:07 (h:mm)
Gas Used:3 liter staal (Oxygen) 170 - 100 Bar : 210 Liter
3 liter staal (Air) 130 - 70 Bar : 180 Liter
Remarks:Vandaag is het hemelvaart, bevrijdingsdag en supermoi weer ineen. Van AP diving de 3e CO2 sensor gehad, die moest getest worden en ik wilde wat beter zicht om mijn niieuwe inon flitsers te testen. Bij teten in de garage waren de O2 cellen een paar keer op 1.5 geeindigd bij calibreren, dat is de max waarde en dan zegt de handset no dive. Nu gingen ze tot 1.49 alles goed dus. In het techoekje bij eiland 4 liepen de nodige dubbelsets rond. Onder water wel goed zicht, maar toch nog we wat stof van alle duikers die er al geweest waren. Ik ging eerst linksaf, op zoek naar auto- en bootwrak. De auto vond ik wel ergens rond de 10 meter, het bootwrak niet. Die ligt ook veel ondieper, op 4 meter kwam ik op het eind achter. Terug in het duikgebied een lijn gevolgd, die gaat naar een houten zeiboot op een meter of 20. Daar was het al te donker om nog fatsoenlijk fotos te maken. De lijn loopt door naar een meter of 30 en buigt dan af naar rechts. Nu ik er toch was wilde ik de 40 ook zien, dus vanaf daar op eigen houtje verder. Ik kwam op een gegeven moment de lijn tegen die vanaf het diepe platform naar 50 meter gaat. Met rebreather geen probleem natuurlijk, dus die ook uitgezwommen. Onderweg nog een paling weg zien schieten en wat posjes en baarsjes tegengekomen.

Terug ook de lijn gevolgd, bij het diepe platform begon het weer licht te worden. Deco op inspo stond rond de 17 minuten, mijn D6 gaf er 76 aan. Bij het houten wrak fotos gemaakt, deco was bijna weg toen k daar klaar was, toen nog even bij en in de bus. Daarna het ondiepere stuk opgezocht, vinkeveen is bijna als een terrasje, lekker mensen kijken. Van DIR buddies die strak in het gelid zwemmen tot fietsende beginner die stofspoor aan het trekken was.

INON flitsers zijn even wennen, lijkt minder licht af te komen dan de ikelites, maar dat kunnen ook mijn instellingen zijn natuurlijk. Langzaam terug gezwommen en nog een keer bootje gaan zoeken, die ligt dus veel ondieper dan ik dacht. Vanaf de voorkant lag die mooi in het zonlicht.

Vanaf minuut 90 begon CO2 sensor weer te kloten. CO2 alert, ascend. Die kwam toen ik echt superrustig fotolag te maken. Bleef maar door emmeren, aan de kant kon ik de handset niet meer uitzetten, reageerde niet op de middelste en rechterknop.

Pas toen ik de batterijen er uit trok hield hij op. Ben wel redelijk klaar met dat ding.

Verse scrubber, diluent lucht in 3 liter fles ging van 130 naar 70 bar.

Gear:2 liter droogpakfles + automaat, 7 liter carbon, Apeks DS4 + XTX40 zwart, backmounted lungs, backplate PLTD 3mm staal, Buddy Inspiration, Droge handschoenen, Droogpak Santi Espace, Hugyfot minidome, Inon Z240 nr1, Inon Z240 nr2, Jetfins, Kap K01, Liquivision X1, metalsub XRE500, Nikon D800 + Hugyfot, polskompas, Santi BZ400 onderpak, Sigma 15mm Nikon, Suunto D6

20 items; 21,534.50 total cost; 75.28 Kg weight

Dive types:Deco duik, Diepe duik, Fotoduik, kantduik, Rebreather duik, Solo
Marine Life:Baars, Gevlekte rivierkreeft, Paling, Pos
Graphs:
Max ascent rate: 5.04 Meter/min
Max descent rate: 6.39 Meter/min
Photos:
Wrakje Flessen naast de lijn Houten wrak
Zelfportret jaap Wrakje Duiker boven wrakje
Wrak Wrak Zelfportret jaap
Map:

[ Previous ]   [ List ]   [ Next ]