[ Previous ]   [ List ]  
Dive Nr:1442
Date:Sunday 20-01-2019
Time In:11:35
Duration:65:00 (mm:ss)
Interval:
Site:IJzeren vrouw Show dives in this country   Show dives map
Location:Achter tankstation Show location on Google Earth
Buddies:
Weather:Zonnig
Water type:Fresh
Diving in:Lake
Boat:
Depth Max.:23.9 Meter
Depth Avg.:9.3 Meter
Visibility:0.0 - 2.0 Meter
Weight:2 Kg
Rating:          
Temperature Air: Celsius
Temperature Surface:4 Celsius
Temperature Bottom:7 Celsius
SAC:21.04 Liter/min
Gas Used:Dubbel 12 staal (Air) 190 - 80 Bar : 2640 Liter
Remarks:3x per week fiets ik langs de ijzeren vrouw en dan denk ik regelmatig: daar moet ik ook weer eens een keer in springen. De laatste zomer was niet handig, toen was er blijkbaar botulisme in de plas, en als het een beetje aangenaam weer is, dan zitten er veel vissers aan de plas. Vandaag het rijk voor me alleen. Strakblauwe lucht bij precies 0 graden, de eerste strenge vorst in de nacht tijdens een verder zachte winter. De parkeerplaats wordt vernieuwd, dus het grootste gedeelte was afgesloten, maar gelukkig nog 2 van de 6 overgebleven plekjes vrij. Het is iets verder met je spullen sjouwen zo, maar daar werden mijn handen weer wat warmer van. Meteen achter het tankstation te water, niet zo heel ver van de bootsteigers af, daar wandel je er zo in en blijft het ook een meter of 20 uit de kant enkeldiep, dan ligt er een soort beschoeiing onder water en gaat het vrij snel naar 5 meter. Ik had 2 kg extra lood meegenomen, maar dat is nog aan de krappe kant met dikke onderpak, mijn masker liep ook continu vol dus heel vrolijk begon ik niet aan de duik.

Het eerste stuk bleef ondiep, wel redelijk zicht, na 10 minuten zwemmen begon het toch ineens dieper te worden en toen had ik het putje terug gevonden. Met een lekkend masker naar beneden, daarmee zag ik gelukkig op tijd een oude vislijn op een meter of 18. Daar voorzichtig overheen en weer verder de diepte in, rond de 20 meter kwam ik een laag met witte waas tegen en 0 zicht, die was niet zo heel dik, zakte er snel onderdoor en daar klaarde het ietsje op. Er zaten wat baarsjes en kreeftjes, maar verder weinig te zien.

Voorzichtig weer terug, ik had geen zin om me in een lijn vast te zwemmen. Op de terugweg nog een kleiner putje en uiteindelijk bij de kant, boven wezen kijken, toen bleek ik in de hoek van de ophoviuslaan te zitten, dan maar weer onder om het stuk onder water terug te zwemmen.

Toen ik boven kwam, maakte ik de dag van een 5 jarig jongetje helemaal goed, die was met zijn vader en broertje aan het wandelen en zijn grote droom is om brandweerduiker te worden, dus als er dan ineens een duiker voor je neus uit het water komt......

Gear: R380 automaat, X650, &, &, backplate DTD 6mm RVS, Custom divers reel 40m, Droogpak Santi E-lite, droogpak sloffen, Finnsub 3000 lamp, Halcyon boei, Kap K01, Kubi droge handschoenen, metalsub XRE500, metalsub XRE800, MK18 & R380 automaat, MK25 & X650, OMS slipstream vinnen, polskompas, Santi heated BZ400, Santi heated gloves, Shearwater Petrel 2, Suunto D6, Wing DTD 20

23 items; 7,385.50 total cost; 48.35 Kg weight

Dive types:dagduik, kantduik, Solo
Marine Life:Baars, Gevlekte rivierkreeft
Graphs:
Max ascent rate: 4.74 Meter/min
Max descent rate: 8.43 Meter/min
Photos:
Map:

[ Previous ]   [ List ]