[ Previous ]   [ List ]   [ Next ]  
Dive Nr:1387
Date:Monday 07-05-2018
Time In:20:34
Duration:104:00 (mm:ss)
Interval:30:03
Site:Oosterplas Show dives in this country   Show dives map
Location:Zandstrand Show location on Google Earth
Buddies:
Weather:Zonnig
Water type:Fresh
Diving in:Lake
Boat:
Depth Max.:13.0 Meter
Depth Avg.:6.4 Meter
Visibility:0.5 - 5.0 Meter
Weight:0 Kg
Rating:          
Temperature Air:24 Celsius
Temperature Surface:14 Celsius
Temperature Bottom:7 Celsius
SAC:19.00 Liter/min
Gas Used:Dubbel 12 staal (Air) 185 - 50 Bar : 3240 Liter
Remarks:Nog nooit zon leuke duik gemaakt in de oosterplas. Meestal is dit een moddergat met slecht zicht, gisteren nog even met de jongens daar wezen zwemmen, of meer pootjebaden, zo warm is het water nou ook weer niet. Toen al gezien dat het hier ook erg goed zicht was. Nu dus spullen bij elkaar en plonzen. Had nog heel even een oude cel die ik nog in de verpakking had zitten geprobeerd op de inspo, die werkte meteen al niet. Er zit dus inderdaad duidelijk een uiterste houdbaarheidsdatum op.

OC net zo makkelijk, het plan was om de plas recht over te steken, in begin wilde mijn rechteroor niet meteen goed klaren, gelukkig gaat de bodem nog wat op en neer in de oosteplas, na het 1e heuveltje ging het wel weer. Alleen in de diepste putjes, onder de 10 meter was het zicht slecht, daarboven echt goed. Soort kleibonken gevonden waar zoetwaterspons op zat, hier ook veel kreeftjes, parend stelletje zelfs. Pas op de terugweg de eerste visjes, paar posjes en een baarsje. Na 43 minuten ging het omhoog, maar nog niet helemaal zoals met mijn kompas moest kloppen, opstijging gemaakt om te kijken waar ik was. Zat nog een meter of 15 uit de kant, maar vond dat goed genoeg, weer naar beneden en terug dus.

Er zit een putje waar het ook slecht was, verder op een meter of 6 langs een rand gezwommen. Na een half uur werd het weer ondiep, toen zat ik in het riet helemaal rechts van het strand, ietsje verder vond ik ineens een ijzeren ding dat ondersteboven lag. Leek op de schep van een grote shovel. Driehoekig en anderhalve meter breed. Even een putje weg gegraven en mijn longhose er onder gestopt. Het ding bleek luchtdicht, nog maar wat extra lucht dus. TOen ging mijn automaat blazen, snel kraan dicht.

Daarna nog meer lucht tot ik hem met een klein zetje los kreeg. Wel op tijd bedacht dat hij net zo hard naar beneden komt als alle lucht er uit is, dus snel wat afstand genomen. Daarna stond die bak op zijn zijkant, vanbinnen waren ook zoetwatersponzen te zien. Met een extra zetje op zijn achterkant gezet zodat hij stabiel staat.

Onderweg nog 2 golfballen gevonden. 6mm backplate is trouwens te veel voor de santi 400, daar ben je echt te zwaar mee in zoet water.

Gear: R380 automaat, X650, &, &, backplate DTD 6mm RVS, Custom divers reel 40m, Droogpak Santi E-lite, droogpak sloffen, Finnsub 3000 lamp, Halcyon boei, Jetfins, Kap K01, Kubi droge handschoenen, metalsub XRE500, metalsub XRE800, MK18 & R380 automaat, MK25 & X650, polskompas, Santi BZ400 onderpak, Shearwater Petrel 2, Suunto D6, Wing DTD 20

22 items; 6,943.50 total cost; 51.15 Kg weight

Dive types:avondduik, kantduik, Solo
Marine Life:Pos, Zoetwater spons
Graphs:
Max ascent rate: 6 Meter/min
Max descent rate: 8.34 Meter/min
Photos:
Map:

[ Previous ]   [ List ]   [ Next ]