[ Previous ]   [ List ]   [ Next ]  
Dive Nr:1370
Date:Tuesday 13-02-2018
Time In:19:06
Duration:37:00 (mm:ss)
Interval:
Site:Empelse Plas Show dives in this country   Show dives map
Location:Grasstrandje Show location on Google Earth
Buddies:
Weather:onbewolkt
Water type:Fresh
Diving in:Lake
Boat:
Depth Max.:29.8 Meter
Depth Avg.:13.7 Meter
Visibility:1.0 - 1.0 Meter
Weight:0 Kg
Rating:          
Temperature Air:3 Celsius
Temperature Surface:4 Celsius
Temperature Bottom:4 Celsius
SAC:16.76 Liter/min
Gas Used:Dubbel 7 staal (Air) 180 - 75 Bar : 1470 Liter
Remarks:Nog niet gedoken in februari, werd dus wel weer tijd. Santi lekt te hard, dus nu mijn oude typhoon maar weer eens aan getrokken. Toen ik die kocht leek het een perfect pak, nu vind ik hem net te kort, op je hurken zitten gaat bijna niet. Maar goed, dit pak is ietsje droger dan de santi. Ook wel lek, maar alleen op linkerbeen ergens. Bij het hardlopen had ik gezien dat je een klein stukje fietspad moet pakken om weer bij het grasstrandje te komen, leek me nu bij de laatste avond van carnaval een mooie tijd om daar weer eens naar toe te gaan. De oeverrand leek veel hoger nu, moest even zoeken waar ik het water in kon. Zicht was beroerd, max 1 meter. Beetje zoeken voordat ik de dropoff weer gevonden had. Ineens ging het weer snel naar beneden. Voor temperatuur of zicht maakte dat niks uit. Onderweg wat kreeftjes en voorntjes gezien. Met natte handschoenen is het voor mij niet te doen. Veel te snel veel te koud. Ik weet niet zeker of ze het kanaal met de empelse plas verbonden hebben, maar onder water hoor je duidelijk de boten langsvaren.

Petrel wilde graag een 5 minuten safety stop, toen die klaar was zat ik aan de rechterkant iets van de instap af. Snel terug gepeddeld, toen ik vinnen uit aan het doen was door de springstraps naar beneden te trappen was ik een vin kwijt, gelukkg wel vlot terug gevonden. Terug bij de auto kreeg ik de klep niet open gebliept, alle spullen uit moeten trekken en pak openritsen om de auto open te krijgen, handen ijskoud en stijf, niet echt een feest.

Gear: R380 automaat, X650, &, &, backplate DTD 6mm RVS, Droogpak, Finnsub 3000 lamp, handschoenen, Jetfins, Kap K01, metalsub XRE800, MK18 & R380 automaat, MK25 & X650, OMS wing 60lbs, polskompas, Shearwater Petrel 2, Suunto D6, Tecline 290 onderpak

18 items; 5,659.50 total cost; 47.84 Kg weight

Dive types:kantduik, Nachtduik, Solo
Marine Life:Gevlekte rivierkreeft, Pos, Voorn
Graphs:
Max ascent rate: 4.8 Meter/min
Max descent rate: 8.19 Meter/min
Photos:
Map:

[ Previous ]   [ List ]   [ Next ]