[ Previous ]   [ List ]   [ Next ]  
Dive Nr:1220
Date:Sunday 07-02-2016
Time In:16:13
Duration:55:00 (mm:ss)
Interval:0:00
Site:Zuid Willemsvaart Show dives in this country   Show dives map
Location:Cacaofabriek Helmond Show location on Google Earth
Buddies:
Weather:Lichtbewolkt
Water type:Fresh
Diving in:
Boat:
Depth Max.:2.7 Meter
Depth Avg.:1.9 Meter
Visibility:1.0 - 2.0 Meter
Weight:7 Kg
Rating:          
Temperature Air:10 Celsius
Temperature Surface:7 Celsius
Temperature Bottom:6 Celsius
SAC:18.33 Liter/min
Gas Used:10 liter staal (Air) 190 - 70 Bar : 1200 Liter
Remarks:s ochtens bij de duikvaker geweest, paar mooie boeken gescoord, waarvan er 2 door de auteurs gesigneerd werden. Kon me nog net bedwiingen om een koperen helm te kopen. Na 2 uur wel alles gezien, tijd over dus voor een duikje. Beetje snotterig, dus dacht dat klaren wel een probleem ging worden. Ik had het kanaal bij Helmond nog op mijn lijstje staan. Poosje terug gelezen dat je daar kunt duiken. Light duiksetje in de auto en op weg naar Helmond. De enige 2 aanwijzingen waren kanaaldijk zuid-oost en cacaofabriek. De navigatie bracht me inderdaad aan de juiste kant van het kanaal, maar wel helemaal verkeerd, nergens de duiktrap te bekennen die in het artikel genoemd werd. Toen maar de cacaofabriek opgezocht en dan zit je helemaal goed. In het hoekje van hun parkeerterrein staat inderdaad een mooie duiktrap. Zondag middag, carnaval en duikvaker, dus de enige malloot daar.

In het water was het zicht beperkt, grootste gedeelte een meter of 1.5. Bij de kant kon je redelijk zwemmen, het midden van het kanaal is helemaal dicht gegroeid met waterplanten. Die proberen je ook echt overal vast te pakken. En zogauw je ze aanraakt komt er een wolk stof los. Er zitten wel overal kleine klompjes zoetwater spons op.

De overkant heeft een stalen damwand die helemaal onder de mosselen zit. Die kant een poosje gevogld tot ik 3 koffers vond, aan elkaar gebonden en op slot. Misschien maar ergens melden, aan de mosselen te zien liggen ze er al een tijdje, misschien wel vol met stukjes vermiste helmondse onderwereld.

Die koffers bleken zon beetje recht voor het brugwachtershuisje te liggen. Mooi om die bruggen onder water te gaan bekijken. Daar is het een stuk donkerder, dus ook geen last van planten. Er liggen er 3 achter elkaar. De achterste is een spoorbrug, als er een trein overheen rijdt voel je het onderwater bonken.

Mooie spooky omgeving, iedere meter een pilaar die in de schemering opdoemt, paar keer boven geweest tussen de bruggen, dan ben je toch wel op een plek waar nooit iemand komt.

Kreeftje tegengekomen, een baarsje en een ander klein visje dat te snel wegschoot om te herkennen. Ik vond het voor een kanaal nog best ondiep, geen idee hoe ver rivierschepen naar beneden steken, maar 2 meter is krap aan lijkt mij.

Had voor het eerst OMS slipstream vinnen aan, bij de aalscholver gekocht voor 125,- Die zijn weer wat lichter dan de jetfins. 7 kg kan net met santi onderpak, kilo meer is beter. Ik pas weer wat makkelijker in mijn pak trouwens na 7kg eraf hongeren en rennen. En deze keer weer helemaal droog, ik had de droogpakinflator nog een tikje harder vastgedraaid, dat was waarschijnlijk de boosdoener van het lek.

Gear:backplate PLTD 3mm staal, Droge handschoenen, Droogpak Santi Espace, Kap K01, Liquivision X1, metalsub XRE500, Mk25 + S600, OMS slipstream vinnen, polskompas, Santi BZ400 onderpak, Suunto D6, Tecline donut 15 wing

12 items; 5,325.50 total cost; 33.89 Kg weight

Dive types:dagduik, kantduik, Solo
Marine Life:Baars, Zoetwater mossel, Zoetwater spons
Graphs:
Max ascent rate: 4.92 Meter/min
Max descent rate: 4.35 Meter/min
Photos:
Map:

[ Previous ]   [ List ]   [ Next ]