[ Vorige ]   [ Lijst ]   [ Volgende ]  
Duik nr.:1174
Datum:Zondag 19-07-2015
Tijd in:14:13
Tijdsduur:65:00 (mm:ss)
Interval:2:04
Plaats:Vinkeveen Show dives in this country   Show dives map
Stek:Eiland 4 Show location on Google Earth
Buddies:Rick van Dijk, Sander Evering
Weer:Lichtbewolkt & harde wind
Soort water:Zoet
Soort duikwater:Meer
Boot:
Max. Diepte:9.7 Meter
Gem. Diepte:7.0 Meter
Zicht:3.0 - 10.0 Meter
Gewicht:8 Kg
Waardering:          
Lucht Temperatuur:21 Celsius
Oppervlakte Temperatuur:21 Celsius
Bodem Temperatuur:17 Celsius
SAC:12.35 Liter/min
Gas gebruik :7 ltr carbon (Lucht) 120 - 35 Bar : 595 Liter
7 ltr carbon (Lucht) 140 - 30 Bar : 770 Liter
Opmerkingen:3e duik van de sidemount cursus. We hebben alledrie een scooter, dus leek het wel een mooi plan om sidemount per scooter te gaan doen. Linksaf naar eiland 5 en vanaf daar verder naar 6. Na een half uur zouden we om gaan draaien. Buiten het duikgebied verbeterde het zicht aanzienlijk, erg mooi om daar met 3 man rond te crossen, ik had helaas geen camera, maar het shot was erg mooi geweest 2 man op scooter, mooie lichtbundels uit hun lampen en dan geelbruine achtergrond van Vinkeveen.

Onderweg 2 palingen en enorme snoek tegengekomen. Na 22 minuten ook een wrakje, nmooie gelegenheid om weer eens doorheen te zwemmen. Dakluik leek me te smal om doorheen te gaan, Sander lukte het wel om van buiten naar binnen te wurmen. Automaat aan rechterkant ging af en toe blazen, uieindelijk de fles maar dicht gedraaid, alles moest scooterend, dan is het af en toe zoeken waar je lamp en scooter laat.

ik had nog 2 kg uit harnas gegooid, met tecline onderpak is 8kg het juiste gewicht, hoefde niks in wing te doen en maar minimaal in droogpak. Mooist was nog dat je heel makkelijk op je kop kunt scooteren.

Laatste oefening was weer een opstijging vanaf de bus, maar nu ook nog met scooters erbij. Scooter weg gehangen als stage, dan is dat ook niet zon probleem.

Feedback van Sander na de cursus: boltsnaps en touwtjes moeten eigenlijk zo kort mogelijk zijn en geen grote D-ringen gebruiken, als die omklappen schiet een fles al 10 cm omhoog. Voor aan de scooter een touwtje van 15cm met boltsnap, dan kun je hem makkelijker weghangen.

Rubberband van stage doormidden knippen om er 2 dunnere van te maken, dan is die makkelijker in gebruik.

Je ziet wel goed dat Sander een GUE instructeur is, over ieder detail wordt nagedacht en de voor- en nadelen afgewogen. Weer een boel geleerd deze cursus.

Materiaal:Apeks XTX50 DST sidemount, cuda 650 scooter, Custom divers reel 40m, Droogpak Santi Espace, Finnsub 3000 lamp, gopro camera, Halcyon boei, Jetfins, kap santi, Liquivision X1, metalsub XRE500, polskompas, Suunto D6, Tecline 290 onderpak, Xdeep stealth

15 items; 10,781.50 totale waarde; 65.51 Kg Gewicht

Soort duiken:Cursusduik, kantduik, sidemount
Onderwater leven:Baars, Paling, Snoek
Grafieken:
Max stijgsnelheid: 6.75 Meter/min
Max daalsnelheid: 11.88 Meter/min
Foto's:
Jaap, Rick en Sander
Map:
 

[ Vorige ]   [ Lijst ]   [ Volgende ]