[ Previous ]   [ List ]   [ Next ]  
Dive Nr:1096
Date:Wednesday 16-07-2014
Time In:20:33
Duration:60:00 (mm:ss)
Interval:1:48
Site:Maarsseveen Show dives in this country   Show dives map
Location:Grasstrandje Show location on Google Earth
Buddies:
Weather:Zonnig
Water type:Fresh
Diving in:Lake
Boat:
Depth Max.:20.9 Meter
Depth Avg.:8.1 Meter
Visibility:1.0 - 2.0 Meter
Weight:0 Kg
Rating:          
Temperature Air:25 Celsius
Temperature Surface:22 Celsius
Temperature Bottom:6 Celsius
SAC:18.69 Liter/min
Gas Used:Dubbel 7 staal (Air) 185 - 40 Bar : 2030 Liter
Remarks:Even wezen snacken bij de McDonalds en toen maarsseveen opgezocht, daar was ik al 9 jaar niet geweest. Kwam eerst aan de Tienhoven kant uit, maar daar is Boeddha al een paar jaar weg, die moest plaatsmaken voor een sauna. Na wat pielen toch aan de andere kant gekomen, daar is de boel ook flink veranderd. SDMP is begin 2013 failliet verklaard, hun splinternieuwe clubhuis was de boosdoener en is overgenomen door het outdoor bedrijf dat nu ook het strand pacht.

Ik gewoon weer op bij het 1e grasstrandje te water, is even lopen, en de zwemmers daar zien niet vaak een duiker, maar dan kun je gewoon te water wanneer je zelf wilt. Linksaf het duikgebied in, daar is goed te zien dat er al jaren niet niemand meer komt, alle lijnen dik onder het stof en flink begroeid. Is wel eeuwig zonde dat ze daar zo goed als weg zijn. In het parcours is heel veel tijd en energie gestoken. Via wrakje van bestelbus, tussen 2 hekken door, langs ander autowrak en wrak van lelijke eend. Ik kwam langs een water glijbaan buis, uiteraard even doorheen. Daar zat een visje in met de kop van een kikkervis, maar lijf als een mini schorpioenvis, zwarte banen op de zijkant, iets van 6cm lang. Ik denk haast dat het een rivierdonderpad is.

Aan de rand van het duikgebied was een grote steiger stellage in aanbouw, dat is nog steeds geen platform, iets verder een houten kooi met discoballen. Overal zitten groene en witte sponzen op.

Bij het die platform uitgekomen en via een wrakje van roeiboot weer richting de kant. Dat platform ligt al bijna voor de instap zag ik later op een kaart, veel te ver terug gezwommen dus. Vond wel een golflbal en een snoek van 1 meter. Maar kwam uiteindelijk een vislijn tegen in het ondiepe, voorzichtig baar boven, stonden 4 man op de kant met 2 hengels, lekker in plat utregs of ik de ballen niet had gezien die hij had gegooid. Zijn lijnen niet aangeraakt en rustig weer terug, ze werden helemaal enthousiast toen ik over die snoek vertelde.

Bij het grasstrandje hebben ze een trapje geimproviseerd van allemaal stenen, dus ook weer makkelijk het water uit. Was weer mooi duiken, eigenlijk een keer gaan met rebreather en scooter, om naar de overkant te crossen.

Gear:backplate DTD 6mm RVS, Droogpak Santi Espace, handschoenen, kap santi, Liquivision X1, metalsub XRE500, MK18 & R380 automaat, MK25 & X650, OMS wing 60lbs, open vinnen, polskompas, scubapro HID lamp, Suunto D6, Tecline 290 onderpak

14 items; 6,458.50 total cost; 49.59 Kg weight

Dive types:avondduik, kantduik, Solo
Marine Life:Pos, Rivierdonderpad, Snoek
Graphs:
Max ascent rate: 6.03 Meter/min
Max descent rate: 7.86 Meter/min
Photos:
Map:

[ Previous ]   [ List ]   [ Next ]