[ Previous ]   [ List ]   [ Next ]  
Dive Nr:1092
Date:Thursday 10-07-2014
Time In:20:54
Duration:68:00 (mm:ss)
Interval:0:00
Site:Zuiderplas Show dives in this country   Show dives map
Location:Wegversperring Show location on Google Earth
Buddies:
Weather:Lichtbewolkt
Water type:Fresh
Diving in:Lake
Boat:
Depth Max.:11.1 Meter
Depth Avg.:6.7 Meter
Visibility:1.0 - 2.0 Meter
Weight:9 Kg
Rating:          
Temperature Air:25 Celsius
Temperature Surface:20 Celsius
Temperature Bottom:8 Celsius
SAC:17.05 Liter/min
Gas Used:40 cft alu (Nitrox 58%) 180 - 50 Bar : 736 Liter
10 liter carbon (Nitrox 45%) 180 - 60 Bar : 1200 Liter
Remarks:Bij de beldert waren de apeks sidemount automaten binnen. Meteen uit gaan proberen natuurlijk. De meerse plas was lastig te bereiken, ze zijn nog steeds het kanaal aan het verleggen en nu is de brug daar aan de beurt. Als alternatief de zuiderplas maar weer eens opgezocht. Even geprobeerd bij het zandstrand te komen, maar dat lukt niet echt met de auto, toen maar richting de wegversperring. Korte slang op linkerfles, de 10 liter carbon. Die voelt net te kort, trekt wat, maar is denk ik op te lossen door andere poort te gebruiken op 1e trap en stage boltsnaps beter te positioneren zodat de kraan goed omhoog staat.

Bij te water gaan meteen 14 golfballen gevonden op een meter of 5, mooi voor bij mijn verzameling. Daarna linksaf geslagen, onder de 5 meter was het redelijk zicht maar wel donker, daarboven wat meer stof. Af en toe kom je kleiblokken tegen op de bodem, na half uur zwemmen ook een groene exota fles, met beugeldop, las op internet dat die sinds 1967 niet meer gemaakt worden, die ligt er dus al een poosje.

Na 33 minuten op de 40cft overgeschakeld, de lange slang is dan wel weer erg lang, beetje zoeken waar het overschot netjes weg te stoppen. De korte inflatorslangen van apeks passen niet op nippels van wing of droogpak, voor droogpak had ik al een langere slang gepakt, omdat de nippel niet rechts maar links zit op mijn santi. Die slang is dan weer net te lang, nog wat af te stellen

D-ringen zijn lastig te vinden als je flessen met bungee tegen je aantrekt, denk dat ik nog extra ringen er op zet en de bungees anders bevestig.

Op de terugweg op meter of 2 een boel voorntjes, toen ik boven kwam op 1 meter diepte zat ik gewoon een meter of 50 uit de kant, behoorlijk rare bult, want na paar meter zwemmen en weer afzakken zat ik zo op 10 meter.

Toen ik het water uit kwam begon het in de verte te onweren, effe de speer in gezet, geen trek om als bliksemafleider te dienen daar in het weiland. Toen ik thuis kwam was het vol losgebarsten.

Gear:Apeks XTX50 DST sidemount, Droogpak Santi Espace, handschoenen, kap santi, Liquivision X1, metalsub XRE500, open vinnen, polskompas, scubapro HID lamp, Suunto D6, Tecline 290 onderpak, Xdeep stealth

12 items; 6,297.50 total cost; 45.49 Kg weight

Dive types:kantduik, sidemount, Solo
Marine Life:Geleirups Mosdiertje, Voorn, Zoetwater spons
Graphs:
Max ascent rate: 4.89 Meter/min
Max descent rate: 7.77 Meter/min
Photos:
Map:

[ Previous ]   [ List ]   [ Next ]