[ Previous ]   [ List ]   [ Next ]  
Dive Nr:1068
Date:Wednesday 30-04-2014
Time In:10:29
Duration:49:00 (mm:ss)
Interval:16:33
Site:Bonaire Show dives in this country   Show dives map
Location:Eden beach Show location on Google Earth
Buddies:Nick Voets
Weather:bewolkt & harde wind
Water type:Salt
Diving in:Sea
Boat:
Depth Max.:7.1 Meter
Depth Avg.:2.6 Meter
Visibility:20.0 - 20.0 Meter
Weight:7 Kg
Rating:          
Temperature Air:27 Celsius
Temperature Surface:27 Celsius
Temperature Bottom:26 Celsius
SAC:20.18 Liter/min
Gas Used:80 cft alu (Air) 210 - 100 Bar : 1246 Liter
Remarks:1e open water duik van Nick. In nederland is hij 2 minuten onder geweest in de groene heuvels en kwam toen weer boven, daarom op Bonaire lekker afduiken bij Wannadive. Vandaag met instructrice Tama mee. Ik mocht ook mee, was wel handig om haar engels te vertalen naar nederlands voor Nick. Zijn officiele buddy was een nederlandse vrouw die ook in nederland al theorie en zwembad had gedaan, en nu alvast een keer in het buitenwater wilde duiken tijdens hun vakantie.

Ze moesten eerst wat oefeningen aan de oppervlakte doen, zoals het slepen van een vermoeide duiker. Er stond best wat stroming, dus ik vroeg me af hoe dst zou gaan. Nick deed erg zijn best en kreeg haar een eind naar de kant. Onder water de standaard dingen als masker klaren , automaat terugvinden en vinpivot.

Ik met gopro camera redelijk wat opnames gemaakt van ze. Onder diverse rotsen zaten schorpioenvissen, ook nog een grote koffervis, wat fluitvissen en een platvis. In de oude gangetjes van kokerwormen kon je op 20 bij 20 cm wel een stuk of tien kleine blennies vinden, die steken zo grappig hun koppie naar buiten en kunnen dan met ieder oog afzonderlijk naar je toe draaien. Mijn fles zat iets te hoog, aan de oppervlakte nog snel setje uitgedaan en gefixt.

Eerste gedeelte van de duik was tegen de stroming in werken, daarna redelijk lui wind mee.

Gear:3 mm pak, backplate 3mm staal, gopro camera, Halcyon boei, Liquivision X1, MK18 & R380 automaat, open vinnen, schoenen, Suunto D6, Tecline donut 15 wing

10 items; 3,840.00 total cost; 32.56 Kg weight

Dive types:dagduik, kantduik
Marine Life:Fluitvis, Pauwbot, Schorpioen vis
Graphs:


Max ascent rate: 4.26 Meter/min
Max descent rate: 8.4 Meter/min
Photos:
Video:
Map:

[ Previous ]   [ List ]   [ Next ]